Nycklar

I Brf Barkarby Metropol har vi ett låssystem för alla lägenheter. Det innebär att det är ett lås av samma sort i alla lägenhetsdörrar, ett lås som kan ställas i serviceläge för lättare åtkomst.

Det är vår förvaltare som hanterar frågor kring lås och nycklar.

Vi använder nyckelbrickor för tillgång till portar, garage, cykelrum och återvinningsrum, styrelsen hanterar tilldelning av nyckelbrickor och behörigheter.

Varje trapphus har en portkod till entrédörren mot gatan. Den fungerar alla dagar i veckan kl. 06.00-22.00

Nycklar

Till varje lägenhet hör tre nycklar från start, de är numrerade med 1,2 och 3. Dessa nycklar och de som eventuellt gjorts extra (som numreras löpande) ska du få av säljaren när du köper din bostadsrätt. Du har via din lägenhetsnyckel tillgång till entrédörren, dörren till innergården samt barnvagnsrum/rullstolsrum i det trapphus man bor i.

Extra nycklar till din ytterdörr?

Du kontaktar vår förvaltare och talar om hur många nycklar du vill ha. Förvaltaren gör en beställning, du får ett meddelande om att bekräfta beställningen till utvald låsfirma och du bokar tid med dem för att göra nycklar.

Byta lås?

Om du har behov av att byta lås på din ytterdörr ska du kontakta vår förvaltare som administrerar det, eftersom låset ska passa in i föreningens låssystem. Kostnaden står du själv för.

Nyckelbrickor

Till varje lägenhet hör ett antal nyckelbrickor som används för inpassering i entrén på gatuplan och till det cykelrum som hör till ditt hus. Brickan är kopplad till det hus du bor i. På brickan kan också behörighet till garage och återvinningsrum läggas till. Styrelsen administrerar nyckelbrickor och behörigheter på dessa.

Extra nyckelbrickor?

Behöver du extra nyckelbrickor kontaktar du styrelsen. En extra bricka kostar 300 kr.

Portkoder

Varje trapphus har en portkod som endast fungerar på entrédörren mot gatan till just ditt hus. Portkoden gäller alla dagar i veckan mellan kl 06:00 – 22:00. Vi byte av portkoden kommer alla boende, som har sin mejladress registrerad i boendeportalen, få ett mejl minst en vecka i förväg med den nya koden.

Har du glömt bort portkoden eller har den slutat fungera, kontakta styrelsen.