Nyhetsbrev Januari 2024

Bästa medlemmar, hoppas ni har haft en bra jul och nyår! Nu startar vi ett nytt år med nya möjligheter 🙂

TV och Internet:

Vi har tagit fram ett nytt dokument som förtydligar ansvaret kring TV och bredbandsleveransen samt vad du kan göra om du har problem. Dokumentet hittar du här

Avfallskvarn:

Vi har fått information från Järfälla kommun angående avfallskvarnar. I och med nya direktiv från EU är det inte längre tillåtet med avfallskvarnar. Järfälla kommun håller just nu på att söka dispens på detta vilket i sådana fall gäller i 2 år. Informationen vi har är att just nu behöver vi inte göra något åt detta. Vi bevakar frågan och återkommer om vi får mer information.

Miljörum

På senare tid har det än en gång blivit väldigt stökigt i miljörummen. Vi vill påminna om att för några år sedan tvingades vi stänga miljörummen då det var för många som inte följde reglerna. Vi vill inte hamna i den situationen igen. Det föreningen har gjort sedan dess är att sätta upp kameror och stängt av behörigheten för medlemmar som som brutit mot reglerna.

Därför vill vi påminna om att det INTE är tillåtet att lägga avfall på golvet eller att fylla kärlen så att det ramlar ut avfall när de flyttas. Är rummen fulla behöver du alltså antingen vänta till efter nästa tömning eller gå till närmaste återvinningsstation. Tömningar sker regelbundet och du kan se tömningsrutinerna i varje miljörum. Blir avfallsrummen överfulla belastas föreningen av straffavgifter, vilket självklart drabbar föreningen ekonomiskt. Följer du inte reglerna kommer du därför att bli avstängd från att använda miljörummen.  

Alla regler för miljörummen går att läsa i sin helhet på vår webbplats. Läs gärna igenom dessa en extra gång för att säkerhetsställa att din hantering av avfall är ok och så du inte riskerar att bli avstängd en period från att nyttja källsorteringen. Du kan läsa reglerna här.

Installationer och OVK

En OVK har utförts på Karlslundsvägen 18, detta för att bland annat undersöka varför att ventilationen i huset varit dåligt. Där framkom det att en tidigare boende har bytt ut köksfläkten vilket har skapat obalans i hela systemet. Det är inte tillåtet att byta ut installationer i lägenheten som kan ha påverkan på övriga system, vilket ovan är ett tydligt exempel på. Ska du göra om hemma? Kolla då först med oss i styrelsen för att säkerhetsställa att du inte gör något som du måste göra om sedan.


Publicerat

i

av

Etiketter: