Nyhetsbrev September

Bostadsrättstillägget

Som vi tidigare meddelat så försvinner bostadsrättstillägget 1a november. För att säkerställa att alla har tagit del av informationen ber vi er att fylla i formuläret länkat nedan. Detta för att vi ska kunna se vilka som har skaffat tillägget och för att se vilka vi behöver kontakta ytterligare. Kom ihåg att ni redan nu kan teckna tillägget hos försäkringsbolaget och be dem att aktivera det från 1a november.

Länk till formuläret


Eon – nätpris samt fjärrvärme

Enligt besked från Eon kommer en nätprishöjning att ske från och med årsskiftet, vilket kommer att påverka våra elkostnader. De har där emot inte meddelat exakt hur mycket det kommer att höjas. Vi uppdaterar er med information så fort vi får mer information från Eon.

Eon meddelar också att det kommer ske en prisförändring på fjärrvärmen på 6% efter årsskiftet.


Ekonomi

Som ni alla vet så har räntorna höjts. Vi som förening har fram tills nu haft väldigt låga räntor då alla våra lån varit låsta. Nu i december så kommer 2 av 3 lån att få ny ränta, vilket för föreningen betyder högre kostnader för räntor. Som läget ser ut nu så är räntorna på väg ner vilket självklart är positivt för vår förening. Styrelsen håller på att kolla på kommande höjningar till följd av detta. Exakt hur mycket räntan kommer att höjas vet vi inte än utan inväntar besked från banken. Det vi vet är att det kommer komma en ytterligare höjning av avgiften vid årsskiftet. Så fort höjningen är fastslagen kommer vi komma ut med det beskedet.


Namnlappar på brevlådan

Det är inte tillåtet att ha handskrivna lappar på brevlådan. Uppdatering av namn kommer ske enligt medlemslistan eller godkända andrahandsuthyrningar. Behöver du ha en ändring eller tillägg på namnet i brevlådan så kontaktar du styrelsen. Efter den 14 oktober kommer alla handskrivna namnlappar att tas bort. Kom ihåg att otillåten andrahandsuthyrning är skäl till tvångsförsäljning av bostaden då det bryter mot föreningens stadgar.


Avfallskvarnar – Järfälla kommun har fått förlängd dispens

Nu har vi äntligen fått besked om att Järfälla kommun har fått förlängd dispens för att få använda avfallskvarnar. Dispensen gäller till och med 31 december 2025. Järfälla kommun kommer att återkomma när det undersökt vidare hur de kan lösa detta långsiktigt.


OVK – Hus B Klart

Nu är OVKn för hus B klart. Vi vill tacka alla medlemmar som öppnade och möjliggjorde en smidig OVK. Resultatet blev godkänt och kommer sättas upp i porten inom kort. Nästa OVK för hus C och D kommer ske efter årskiftet, mer information om det kommer när det närmar sig.


Status besiktningsåtgärder

Som tidigare meddelat så pågår besiktningsåtgärderna för fullt. Det närmar sig klart men det är fortfarande en del punkter som ska åtgärdas. Kom ihåg att kolla på brevlådan om ni har blivit aviserade för åtgärder. Ger ni inte tillträde med att vara hemma eller sätta låset i serviceläge, kommer er punkt inte att åtgärdas.


Publicerat

i

av

Etiketter: