Nyhetsbrev Augusti

Hoppas ni har haft en bra sommar!

Portkoden försvinner den 1a september

Som tidigare meddelat kommer portkoden att försvinna från och med 1a september. Det betyder att ni från och med 1a september kommer in i fastigheten med nyckel samt nyckelbricka. Portkoderna kommer att vara borttagna till och med att porttelefoner kommer på plats. Beroende på antalet medlemmar som finns i hushållet kan man köpa till extra brickor samt nycklar. Finns det behov av detta kontaktar ni styrelsen. Detta är en ytterligare åtgärd som gemensamt med alla medlemmar tagits på stämman för att öka säkerheten i fastigheten ytterligare.


31 oktober försvinner bostadsrättstillägget

I enlighet med beslutet på stämman så kommer bostadsrättstillägget att tas bort. Nuvarande bostadsrättstillägg som föreningen har tecknat kommer att gälla till och med sista Oktober 2024. Från och med 1a November 2024 behöver ni därför teckna ett eget bostadsrättstillägg. Du kan redan nu kontakta ditt försäkringsbolag för att teckna en försäkring som startar den 1a november, så vi rekommenderar alla att göra det snarast för att säkerställa att du inte står utan försäkring.


Besiktningsåtgärder hus C-D

Veidekke håller nu på för fullt att åtgärda alla besiktningspunkter från besiktningen i våras. Fasaden och balkongerna håller på att avslutas och åtgärder inne i lägenheten pågår. Håll utkik i er brevlåda efter aviseringar från Veidekke om när de vill komma in i lägenheten. Kan du inte vara hemma se till att sätt låset i serviceläge. Om de inte får tillgång till lägenheten under denna period kommer inte besiktningspunkterna att åtgärdas.


OVK hus B

Alla i hus B har blivit informerade via mail om att under början av V.36 kommer en OVK – obligatorisk ventilationskontroll att utföras. Detta är obligatorisk så viktigt att du ser till att du antingen är hemma eller sätter låset i serviceläge. Bor du i hus B men inte fått ett mail? Kontakta då styrelsen snarast så du får ta del av informationen. Vet du inte vilket hus du bor i? Längst ned på sidan dokument & länkar hittar du vår översiktskarta.


Dörren i garageporten

Kom ihåg att använda dörren som finns istället för att trycka upp hela garageporten. Detta förlänger portens livstid samt att vi hindrar obehöriga från att ta sig in i garaget. Använder du garageporten är du ansvarig för att se till att ingen har tagit sig in i garaget innan porten stängs. Tillsammans arbetar vi för en säkrare förening.


Har ni några frågor kan ni alltid höra av er till oss.
MVH
Styrelsen BRF Barkarby Metropol


Publicerat

i

av

Etiketter: