Nyhetsbrev Maj 2024

Bästa Medlemmar,

Föreningsstämma!

Nu är det bara en vecka bort tills föreningsstämman den 29e maj. Kallelse delades ut till alla förra veckan och all information kan ni hitta på vår hemsida. Kan du inte delta på stämman? Då kan du ge en fullmakt till någon som kommer att delta att rösta i ditt ställe. Fullmakt hittar du här

Höjning av avgifter: 

Från och med augusti kommer avgiften att höjas med 15,47%. Detta gör vi för att vi har lån som kommer att gå ut i höst och därmed får vi högre kostnader på räntor i föreningen. Vi vill påminna alla om att vi hittills haft väldigt låga avgifter på grund av våra bundna lån. Så även om det blir en lite högre höjning nu så har vi alla haft låga avgifter under en lång period där vi alla kunnat spara lite extra pengar. Styrelsen följer ränteläget under hösten och ett nytt beslut kommer att komma i höst om det behövs ytterligare höjning efter årsskiftet. 

Trivselregler: 

Nu när sommaren kommit så vill vi självklart vara mer utomhus. Vi vill påminna alla om våra trivselregler som ni kan läsa här. Där står det bland annat att det ska vara störningsfritt efter kl 22, vilka grillar det är tillåtet att använda, att man inte får röka i garaget, på balkonger och uteplatser, på innergården och runt vår fastighet

Växtlighet:

Nu har det börja växa ordentligt och även på ställen som det inte ska vara något växtlighet på. Det är ditt ansvar som lägenhetsinnehavare att sköta underhållet i din lägenhet. Det gäller också ogräs på balkonger/uteplatser. Låter man ogräset växa för mycket kan det förstöra plattorna och övrig konstruktion. Därför behöver du se till att du rensar bort och håller balkongen/uteplatsen rent från allt ogräs. 

Säkerhet: 

Vi vill påminna ytterligare en gång om vikten av att vi alla hjälps åt med säkerheten i vår förening. Släpp inte in någon som ni inte känner igen och ge inte ut koden till obehöriga. Vi i styrelsen jobbar med allt vi kan för att öka säkerheten men det är allas vårt ansvar att se till så att endast behöriga vistas i våra fastigheter.

Miljörum:

Tyvärr har vi på senare tid fått utdela flera varningar i miljörummen på grund av att de används felaktigt. Det är inte tillåtet att överfylla kärlen, ställa saker på golvet eller slänga saker i kärlen som inte hör dit, tex matavfall. Detta är extremt onödigt och kostar föreningen onödiga pengar då vi blir debiterade för extra hantering.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: