Nyhetsbrev oktober 2022

Kära medlemmar!

Här kommer lite viktig information:

Felaktig folkbokföring?

Det har hänt i vår förening att någon utomstående folkbokfört sig felaktigt på en boendes adress. När det händer är det ofta ett misstag men kan vara ett brott. Man ska vara folkbokförd på den plats man bor. Om du får post till en person som är felaktigt folkbokförd på din adress ska du skicka tillbaka posten till avsändaren, INTE lägga brevet i porten. Du ska också anmäla det till Skatteverket, som kommer att undersöka saken. Du kan läsa mer om detta på Skatteverkets hemsida, där kan du också kontrollera vem som är folkbokförd på din adress. Rapportera felaktig folkbokföring | Skatteverket

Håll utkik efter silverfiskar!

Om du träffar på silverfiskar i din lägenhet ska du kontakta Anticimex! Tala om att du bor i Brf Barkarby Metropol, ditt lägenhetsnummer och att vårt försäkringsbolag är Brandkontoret. Då får du silverfiskfällor gratis! Beställ fällor mot silverfisk – Anticimex Om du ser dem i allmänna utrymmen, meddela styrelsen. Det är viktigt att vi bekämpar skadedjur så fort de dyker upp. Vi har en pågående insats från Anticimex för bekämpning av långsprötade silverfiskar i några lägenheter och allmänna utrymmen på Flygfältsvägen 15 och 19. De som berörs där kommer att få mer info direkt.

Information till köpare och säljare

Vi har börjat med en ny rutin vid överlåtelser. Säljare får information om vad som är bra att komma ihåg innan man flyttar. Köparen får information om vår förening och det viktigaste att veta om när man är ny. Vi hoppas att detta ska underlätta för alla.

Platta kartonger är bra kartonger!

Tänk på att överfulla kärl i miljörummen innebär ökade kostnader för föreningen. Platta till kartonger, så får så mycket mer plats. Är det fullt i något kärl, lägg inte i mer utan ta med dig ditt skräp och släng på en annan miljöstation.

Låt oss hjälpas åt att hålla det snyggt!

Släng skräp där det ska vara och hjälp gärna till att plocka upp skräp på marken eller i garaget om du ser det. Tillsammans gör vi vårt område trivsamt och rent!

Kort om arbeten som pågår, (direkt berörda informeras separat):

  • Vi har anlitat ett nytt företag för städning i trappuppgångar andra allmänna utrymmen, under en period kan de hända att de städar under helgen.
  • Fasadarbetena är ännu ej avslutade, besiktning och avstämningar ska ske.
  • 5-årsbesiktning är genomförd i Hus A, vi återkommer om eventuella åtgärder. (Tack alla boende som gjorde detta smidigt!)

Vi önskar er en fin Halloween och Allhelgonahelg!
/ Styrelsen Brf Barkarby Metropol


Publicerat

i

av