Nyhetsbrev december 2021

Bästa medlemmar

Här är några saker som är bra att veta:

  • Vi jobbar med att lösa problemen med ventilation och värme!
  • Var slänger jag julklappspapper och snöre?
  • Brandsäkerhet i juletid
  • Höjda elpriser från och med 1 februari
  • Fler laddstolpar i garaget
  • Ny leverantör av internet och TV
  • Hyr ut i andra hand på rätt sätt!

Vi jobbar med att lösa problemen med ventilation och värme!

Tyvärr har vi problem på olika ställen i vår fastighet med ventilation och värme. Vi arbetar hårt med vår förvaltare för att lösa problemen. Om du upplever problem i din egen lägenhet ska du alltid anmäla det till eftermarknad@nordr.com.

Var slänger jag julklappspapper och snöre?

Julklappspapper = Pappersförpackning
Julklappssnören = Restavfall (hushållssopor)

OM pappret är fullt med tejp och etiketter, släng också det i restavfall. Tänk på att platta till kartonger som slängs, annars får inte allt plats. Om det är fullt i våra kärl får du inte slänga något där, ett alternativ är återvinningsstationen vid ICA Maxi.

Sortera rätt!

Vi sorterar i stort sett alltid rätt, i de få fall som det blir fel har vi kontaktat den personen direkt. Det är viktigt att vi gör rätt så att vi kan behålla öppna återvinningsrum även framöver.

Har du större grovavfall som du vill göra dig av med?

Mobila återvinningscentralen besöker Barkarbystaden (Fänriksvägen) den 26 december kl 11-14. Där kan du lämna ditt grovavfall.

Bra sida om du är osäker vad som kan slängas var, Återvinningsbar.

Julklappspapper

Brandsäkerhet i juletid

Kransar och andra juldekorationer är vackra och stämningsfulla men undvik att hänga dem på ytterdörr eller ställa ut i trapphus där de kan medföra en brandrisk. Trapphus och korridorer är utrymningsvägar och får inte blockeras eller användas som förvaringsutrymme. Det gäller även för vagnar, leksaker, lådor mm.

Höjda elpriser från och med 1 februari

Den 1 februari höjs våra elpriser. Nytt pris: 1,89 kr/kWh.

Föreningen har ett kollektivt el-avtal för alla medlemmar hos EON. Det gör att föreningen tar kostnaden för nätavgift och du som boende endast betalar för din förbrukning. Du kan se din egen förbrukning av el och vatten i Techem boendeportal.

Fler laddstolpar i garaget

Vi kommer att installera fler laddstolpar i garaget enligt beslut på senaste stämman. Vi återkommer inom kort till dig som berörs med information om hur det praktiskt ska ske. Vi kommer också att utveckla informationen kring garagefrågor på vår webbplats inom kort.

Ny leverantör av internet och TV

Vi kommer att ha en ny leverantör för Internet och TV från och med den 1 juli 2022. Vi byter från Telia till Bahnhof. Vi återkommer till hur detta rent praktiskt kommer att ske. Viktigt att tänka på redan nu är att se över egna tilläggsavtal och inte heller teckna nya tilläggsavtal som sträcker sig över den 1 juli eftersom avtal med Telia inte kommer att fungera hos Bahnhof.

Hyr ut i andra hand på rätt sätt!

Styrelsen kommer att ha fortsatt fokus på att de andrahandsuthyrningar som sker görs på rätt sätt. Det ett ansvar för vår förening och en fråga om trivsel och säkerhet för alla.

Du får hyra ut din lägenhet under vissa omständigheter och om styrelsen har godkänt det. Om du låter någon annan använda din bostadsrätt utan att du själv bor där, är det en uthyrning i andra hand.
Skulle du hyra ut i andra hand utan att ha tillstånd riskerar du att förlorar rätten till din bostad.

Läs mer om andrahandsuthyrning här.

Vänliga hälsningar!
/Styrelsen Brf Barkarby Metropol


Publicerat

i

av